Wespen en vliegen

Wespen zijn zeer nuttige insecten, ze eten ander schadelijk ongedierte en ruimen dode insecten op. Ook brengen ze stuifmeel over.

Toch vinden veel mensen ze hinderlijk.

Wespensteken.
Wespensteken zijn voor de meeste mensen vervelend en kunnen voor sommigen fataal aflopen.
Gevoelige slachtoffers kunnen binnen het uur  nadat ze zijn gestoken overlijden.

De ontwikkeling

Een in het vorige jaar bevruchte jonge koningin overwinterd op een beschutte plaats in gebouwen of onder de grond.

De jonge koningin komt tevoorschijn in de lente, voedt zich met nectar en sappen en begint aan de bouw van haar nest van “wespenpapier”, een mengsel van geknaagd hout, plantenresten en speeksel. Het nest kan op allerlei plaatsen gemaakt worden. In de grond, in een holle boom, in een spouwmuur of andere holle ruimte van een gebouw enz.

Het eerste ei legsel komt binnen een paar dagen uit, de larven maken zijden cocons waarin ze zich verpoppen. Vier tot zes weken later verschijnen de eerste werksters. Zij zijn kleiner dan de koningin en allemaal vrouwtjes; de mannetjes komen later in het seizoen.

De vrouwtjes nemen de opbouw van het nest over, ze gaan opzoek naar voedsel en verzorgen en voeren de opgroeiende larven.

De koningin legt nu alleen nog maar eitjes. Eind van de zomer kan een nest meer dan 20.000 wespen herbergen.

Bij het begin van de herfst bevruchten nieuwe mannetjes nieuwe koninginnen die weer opzoek gaan naar een plaats om te overwinteren. Het winterweer veroorzaakt de dood van de bestaande wespen.

  • Bestrijding van wespennest.

Stop nooit de opening waardoor de wespen in en uit vliegen dicht.  Anders is het risico groot dat de wespen een andere in- uitgang zullen maken.  En dat kan ook binnen zijn, wespen kunnen bv een gipsplaat vrij snel doorknagen.

 Door de risico’s die het bestrijden van een wespennest met zich meebrengt is het verstandig om het nest met rust te laten. En de bestrijding over te laten aan een gediplomeerde vakman. Bel 0113-405667 of mail.

 

 

Vliegen…….Opruimers in de natuur. Maar wat doen ze in Uw bedrijf ????

 

  • Vervuilen oppervlakten en besmetten voedsel:  vliegen kunnen ziekteverwekkende micro-organismen bij zich dragen. Tijdens het verblijf op voedsel brengen ze die hierop over, waardoor  u zelf, uw personeel of uw klant het risico loopt om ziek te worden.
  • Ergeren mensen (klanten) en geven een vies, onsmakelijk gevoel.

 

Vliegen tasten uw zorgvuldig opgebouwde goede naam aan. Dat kost Omzet !
Om dit probleem aanmerkelijk te verkleinen zijn er verschillende mogelijkheden:

  • De elektrische vliegenvanger:Vliegenlampen hebben we in diverse soorten en maten, we komen graag naar u toe om te kijken wat voor u de beste oplossing is.Onze vliegenlampen voldoen aan alle eisen voor voedselveiligheid. Zoals BRC, IFS, AIB e.d.
    Voor elke situatie hebben wij een geschikte vliegenlamp.
  •  Ook kunnen we spuiten met een bestrijdingsmiddel tegen vliegen.Het is mogelijk om rustplaatsen van vliegen zoals raamkozijnen, plafond e.d. in te spuiten met een bestrijdingsmiddel.
    Zodra een vlieg of ander insect er mee in contact komt gaat hij dood.

 

  • Afspraak maken? Bel ons 0113-405667 of mail.