Wespen

Wespenbestrijding, ga voorbereid aan het werk

Wespen zijn zeer nuttige insecten, ze eten ander schadelijk ongedierte en ruimen dode insecten op. Ook brengen ze stuifmeel over. Toch vinden veel mensen ze hinderlijk. Een steek is namelijk pijnlijk. Wespen bestrijden is dus een vaak voorkomend vraag. Bestrijden van de wesp en het wespennest is alleen bij noodzaak van toepassing. We kunnen de wespen verdelgen indien noodzakelijk maar onze prioriteit is kiezen voor de meest wesp vriendelijke en beschermende manier. We komen graag langs om de situatie te beoordelen.

wespen bestrijden

Wespensteken

Wespensteken zijn voor de meeste mensen vervelend en kunnen voor sommigen fataal aflopen. Gevoelige slachtoffers kunnen binnen het uur  nadat ze zijn gestoken overlijden.

De ontwikkeling van een wesp en een wespennest

Een in het vorige jaar bevruchte jonge koningin overwinterd op een beschutte plaats in gebouwen of onder de grond. De jonge koningin komt tevoorschijn in de lente, voedt zich met nectar en sappen en begint aan de bouw van haar nest van “wespenpapier”, een mengsel van geknaagd hout, plantenresten en speeksel. Het nest kan op allerlei plaatsen gemaakt worden. In de grond, in een holle boom, in een spouwmuur of andere holle ruimte van een gebouw enz. Het eerste ei legsel komt binnen een paar dagen uit, de larven maken zijden cocons waarin ze zich verpoppen. Vier tot zes weken later verschijnen de eerste werksters. Zij zijn kleiner dan de koningin en allemaal vrouwtjes; de mannetjes komen later in het seizoen. De vrouwtjes nemen de opbouw van het nest over, ze gaan opzoek naar voedsel en verzorgen en voeren de opgroeiende larven. De koningin legt nu alleen nog maar eitjes. Eind van de zomer kan een nest meer dan 20.000 wespen herbergen, het wespennest is een feit.

De cirkel van het wespenleven

Bij het begin van de herfst bevruchten nieuwe mannetjes nieuwe koninginnen die weer opzoek gaan naar een plaats om te overwinteren. Het winterweer veroorzaakt de dood van de bestaande wespen.

Wespen bestrijden?

B&E Plaagdierbeheersing wesp contact

Neem CONTACT op om af te spreken. MAIL om je vraag te stellen of bel 0113-405667 om gelijk een medewerker te spreken.