Duiven en vogels

Vogelwering

Duiven en vogels zorgen in bepaalde situaties voor veel overlast en schade. Vooral door uitwerpselen, geluid en het verspreiden van ziektes. Vogels, zoals kauwen, kraaien en meeuwen, zijn zeer irritant, je weert ze liever dan de overlast te ervaren. Een professionele vogelwering met een gedegen plan van aanpak is dan wenselijk. B&E Plaagdierbeheersing is een ruim ervaren vogelweerder.

Hoe werkt een vogelwering systeem?

Een vogelwering systeem bestaat uit draden, netten of kunststof stroken waarop roestvrijstalen pennen bevestigd zijn. Vervolgens worden deze aangebracht op rust en landingsplaatsen van duiven en vogels, zodat neerstrijken onmogelijk wordt. Dakgoot vogelwering is een vaak voorkomend systeem. De hoogte van de kosten voor een vogelwering in of op de dakgoot vraag je aan via het contactformulier.  De levensduur van deze bescherming vereist het gebruik van hoogwaardig materiaal. Vandaar dat het materiaal bestand is tegen iedere verwering. De kunststof stroken bestaan uit soepel policarbonaat, en zijn bestand tegen UV-stralen, weersinvloeden en stedelijke vervuiling. De metalen pennen zijn vervaardigd uit hoogwaardig roestvrijstaal, die na fabricatie thermisch behandeld worden. Bij eventueel aanraking, waarbij de vogel geen gevaar loopt, veren de pennen vanzelf weer in de oorspronkelijke stand terug.

Vogelwering systemen zijn:

Doeltreffend, diervriendelijk, milieuvriendelijk, weerbestendig en een onopvallend

Alternatieve vogelwering manieren

Vogels weren met angstkreten

Ook is het mogelijk om met een installatie de angstkreten van vogels te laat horen. Door die angstkreten worden de vogels en duiven verjaagd. Helaas zijn er situaties waarbij de populatie uitgedund moet worden om de overlast onder controle te krijgen. Het wijfje van de duif legt namelijk tot 8 keer per jaar 2 eieren. 17 dagen daarna komen ze uit, en na 4 weken vliegen de jongen uit. Vervolgens zijn die na 5 weken ook weer geslachtsrijp.

Wegvangen van vogels en duiven

Gezien dat een duif maximaal 20 jaar kan worden, er een gebrek is aan natuurlijke vijanden en dat mensen de dieren voederen, zal het aantal duiven zonder doeltreffende maatregelen schrikbarend toenemen. Dit kan betekenen dat een populatie wilde duiven weggevangen moet worden. Dit kan succesvol door gebruik te maken van vangkooien.

Belangrijk is in alles situaties dat gekeken wordt naar de oorzaak van de vogel overlast. Duiven en vogels worden aangetrokken door voedsel. Het is van groot belang de oorzaak te verwijderen. Omdat anders de kans groot is dat de lege ruimte weer opgevuld wordt met andere vogels. Vaak is het dan ook noodzakelijk om de behandeling te herhalen om de populatie onder controle te houden.

duiven en vogels

Duiven en vogels weren 

De meeste mensen vinden duiven en vogels aantrekkelijk en leuk. Toch veroorzaken ze in vele situaties veel overlast, problemen en schade. Duiven overlast is de meest voorkomende.

  • Stankoverlast
  • Nestmateriaal en veren bevatten vaal veel insecten, die kunnen leiden tot besmetting. Voorbeelden hiervan zijn teken, vlooien,  en mijten.
  • Het geschreeuw van duiven en vogels kan hinderlijk zijn voor de omgeving.

Schade: Uitwerpselen van vogels (1 duif = 14 kg / jaar) kunnen besmet zijn met ziekte -verwekkende organismen. Duiven bijvoorbeeld verspreiden ziekten zoals paratyphus, vogelmalaria en papagaaieziekte, een vorm van longontsteking die mensen fataal kan worden. Bovendien is de schade die vogels toebrengen aanzienlijk. De uitwerpselen tasten gebouwen, standbeelden en verflagen aan. Ook veroorzaken uitwerpselen een smerige vieze aanblik, en raken regenafvoer systemen verstopt.

B&E Plaagdierbeheersing vogelwering contact

Neem CONTACT op om af te spreken. MAIL om je vraag te stellen of bel 0113-405667 om gelijk een medewerker te spreken.