Duiven en vogels

Duiven en andere vogels kunnen voor veel overlast en schade zorgen.
Door uitwerpselen, geluid en verspreiden van ziektes.

 

Duiven

De meeste mensen vinden duiven aantrekkelijk en leuk. Toch kunnen ze veel overlast en problemen veroorzaken.

Schade:
Uitwerpselen van vogels (1 duif = 14 kg / jaar) kunnen besmet zijn met ziekte -verwekkende organismen. Duiven bijvoorbeeld verspreiden ziekten zoals paratyphus, vogelmalaria en papagaaieziekte, een vorm van longontsteking die mensen fataal kan worden.

Bovendien is de schade die vogels toebrengen aanzienlijk.
De uitwerpselen tasten gebouwen, standbeelden en verflagen aan. Ook veroorzaken uitwerpselen een smerige vieze aanblik, en raken regenafvoer systemen verstopt.

 

  • Stankoverlast
  • Nestmateriaal en veren bevatten vaal veel insecten, die kunnen leiden tot besmetting. Voorbeelden hiervan zijn teken, vlooien,  en mijten.
  • Het geschreeuw van vogels kan hinderlijk zijn voor de omgeving.Wat is er aan te doen?
    Het aanbrengen van een vogelwering systeem.

Draden, Netten of Kunststof stroken waarop roestvrijstalen pennen bevestigd zijn. Deze worden aangebracht op rust en landingsplaatsen van vogels, zodat neerstrijken onmogelijk wordt.

De levensduur van deze bescherming vereist het gebruik van hoogwaardig materiaal. Vandaar dat het materiaal bestand is tegen iedere verwering.
De kunststof stroken bestaan uit soepel policarbonaat, en is bestand tegen UV-stralen, weersinvloeden en stedelijke vervuiling.
De metalen pennen zijn vervaardigd uit hoogwaardig roestvrijstaal, die na fabricatie thermisch behandeld zijn.
Bij eventueel aanraking, die de vogels niet kunnen kwetsen, veren de pennen vanzelf weer in de oorspronkelijke stand terug.

Kortom vogelwering systemen zijn:

Doeltreffend, milieuvriendelijk, weersbestendig en onopvallend   vogelafweermiddel.

 

  • Weren met angstkreten.

Ook is het mogelijk om met een installatie die angstkreten van vogels laat horen. Hierdoor worden de vogels verjaagd.

Wegvangen van duiven. Helaas zijn er situaties waarbij de populatie uitgedund moet worden om de overlast onder controle te krijgen.

Het wijfje van de duif legt namelijk tot 8 keer per jaar 2 eieren. 17 dagen daarna komen ze uit, en na 4 weken vliegen de jonge uit. En na 5 weken zijn deze ook weer geslachtsrijp. Gezien de (maximale) leeftijd van 20 jaar en een gebrek aan natuurlijke vijanden en het voederen door mensen. Zal het aantal duiven zonder doeltreffende maatregelen schrikbarend toenemen.

Dit kan betekenen dat een populatie wilde duiven weggevangen moet worden. Dit kan succesvol door gebruik te maken van vangkooien.

Belangrijk is dat gekeken wordt naar de oorzaak van de duiven overlast. Duiven worden aangetrokken door voedsel. Het is van groot belang de oorzaak te verwijderen. Omdat anders de kans groot is dat de lege ruimte weer opgevuld wordt met andere vogels. Vaak is het dan ook noodzakelijk om de behandeling te herhalen om de populatie onder controle te houden.

 

Afspraak maken? bel 0113-405667 of mail.