Vlooien

Vlooien bestrijden en mijden

Vlooien, net als andere insecten, mijden is beter. En preventie is de beste bestrijding. Ze gaan niet uit zich zelf weg.
Als zij zich eenmaal gevestigd hebben is het vaak lastig om er weer vanaf te komen. De vlo heeft schuilmogelijkheden nodig, zoals onder het tapijt, en voedsel in de vorm van rottend organisch materiaal. Indien deze ontbreken maken vlooien geen schijn van kans zich te ontwikkelen. Ook in schone omgevingen komen echter vlooien voor; omdat ze voornamelijk op honden en katten leven, komen ze terecht in nieuwe omgevingen. Ze kunnen zich in een voedselarme omgeving niet handhaven en sterven uiteindelijk de hongerdood. Vlooien springen ook over van het ene naar het andere dier. Huisdieren als katten bevechten elkaar fel en honden besnuffelen elkaar graag waarbij de vlo zich gemakkelijk van de ene naar de andere gastheer kan verplaatsen.

Professionele vlooienbestrijding

Na een grondige inspectie bepalen we de aanpak om deze vlooien te bestrijden. De aanpak is milieu-, kind- en huisdiervriendelijk. Het herhalen van de behandeling hangt mede af van de aard van de vlooienoverlast. We bepalen vooraf hoe vaak het herhalen nodig is en in welke frequentie. Zodra de bestrijding afgewikkeld is, ontvang je van ons vlooipreventie tips die je zelf opvolgt om de terugkeer van de vlooienplaag te voorkomen. Ook voeren we preventief vlooienplaag behandelingen uit. Vlooien weer je beter preventief dan ze te bestrijden.

vlooien

Middelen om zelf te bestrijden

De recentere vlo-bestrijdingsmiddelen voor huisdieren hebben vrijwel geen bijwerkingen en doden de vlo soms al binnen enkele uren. Sommige middelen kunnen al aan kittens en puppy’s van enkele dagen oud gegeven worden. De middelen zijn verkrijgbaar bij de dierenarts of dierenspeciaalzaak. Oudere bestrijdingsmiddelen kunnen bijwerkingen hebben en bleken vaak niet afdoende. Honden en katten kunnen zonder gebruik van insecticiden worden ontvlooid door de vlooien simpelweg op te sporen en uit de huid te ‘plukken’. De vlooien kunnen mechanisch worden gedood door ze met de nagels te verpletteren. Een hygiënischere methode is het oppakken van de vlo met een pincet en deze vervolgens te verdrinken in een vloeistof. Hiervoor worden vaak giftige vloeistoffen gebruikt zoals spiritus maar vlooien verdrinken ook gemakkelijk in water met een beetje zeep.

Andere vlooien dan die van de kat of hond

Vlooienbestrijdingsmiddelen die in de westerse wereld worden verkocht richten zich meestal op het terugdringen van de kattenvlo, de hondenvlooi is zeldzamer. Maar er zijn meerdere soorten die op egels en vleermuizen leven, deze komen binnenshuis in woningen zelden voor. In een bedrijfspand, loods of schuur wel.

Vlooienbestrijding?

B&E Plaagdierbeheersing vlooien contact

Neem CONTACT op om af te spreken. MAIL om je vraag te stellen of bel 0113-405667 om gelijk een medewerker te spreken.