Ratten

Hoe ratten bestrijden?

De meest voorkomende rat is de bruine rat

Ratten in alle soorten en maten: na de bruine rat komen vervolgens de zwarte rat en bisam/muskus rat ook regelmatig voor. Het bestrijden van deze ratten is ons vak. We leggen je uit waarom. Ze kunnen namelijk voor de nodige overlast en schade zorgen.
En ratten in huis is het laatste dat je wilt.

Ratten bestrijden

Ratten bestrijden is vakwerk en het bestrijden van de bruine, zwarte en muskus rat vergt veel kennis en geduld. Wij zijn specialist in het bestrijden van ratten. Elke situatie is anders daarom is bestrijden ook maatwerk.

Als ratten in de val

We werken regelmatig met grote rattenvallen, het is een duurzaam vangsysteem. Hiermee worden meerdere soorten ongedierte gelokt en samen gevangen gehouden. Je kunt denken aan de muis en de rat! In het bedrijfsleven, de voedingsindustrie en horeca is deze manier vaak voorkomend omdat er overlast is van vele ratten die op het eten afkomen. Onderaan deze pagina zie je foto’s van de B&E mega rattenval. Altijd herkenbaar aan ons logo op de val zelf.

Weringsmaatregelen tegen ratten

  • Openingen in woningen en gebouwen maximaal  0,5 cm.
  • Houd omgeving schoon en opgeruimd, zodat er geen voedsel en schuilplaatsen zijn.
  • Geen begroeiing tegen gebouwen.
  • Afvalcontainers goed afsluiten.

Bruine rat

Ratten zijn zogeheten cultuurvolgers. Dit betekent dat daar waar mensen zijn, ook ratten zijn.
De bruine rat heeft een bijzonder groot aanpassingsvermogen, kan uitstekend graven, zwemmen en klimmen. De reuk is het belangrijkste zintuig. De Bruine rat is meest ’s nachts actief. Bruine ratten zijn alleseters met voorkeur voor het beste wat voorhanden is.
De bruine rat heeft zich over geheel Nederland verspreid.

Uiterlijk:
De bruine rat heeft meestal bruin van kleur. De bruine rat heeft een ronde staart die iets korter is dan het lijf. De bruine rat wordt gemiddeld 25 – 35 cm en weegt ca. 500 gram.

bruine rat

Schade

  • Knaagschade, ratten zijn knaagdieren en knagen aan van alles en nog wat. Door het knagen aan kabels kan veel schade ontstaan zeker als brand door kortsluiting ontstaat.
  • Ook door het bevuilen van voedsel voorraad en verpakkingsmateriaal kan schade ontstaan.
  • Het verspreiden van gevaarlijke ziektes zoals ziekte van Weil en Paratyfus.

Zwarte rat

Zwarte ratten komen in Nederland voor in havengebieden, en in delen van Noord-Brabant en Limburg in agrarische bedrijven en in veevoederbedrijven. Maar tegenwoordig ook in stedelijke gebieden. In de tropen is de zwarte rat een boombewoner. In Nederland leeft de zwarte rat in gebouwen op hoge droge plaatsen (vlieringen, zolders, pakhuizen, havenemplacementen) en aan boord van schepen.

Uiterlijk: Blauwgrijs tot zwart. De zwarte rat is een zeer slank dier met een vrij spitse snuit, grote kraalogen en  oren. Kleur blauwgrijs tot zwart. (komen naar voren gevouwen tot over het oog). Ze hebben een lange dunne staart die langer is dan het lichaam (17-25 cm). Een volwassen dier is 14-23 cm lang (zonder staart) en weegt ca. 150-250 gram. Ze eten ca. 15 gram per dag.

zwarte rat

Schade

Verspreiden van ziektes zoals o.a. Pest. Ratten veroorzaken knaagschade aan o.m. verpakkingsmaterialen, houten vloeren, houten wanden en dakbeschot, leidingen en kabels (kortsluiting, storingen), isolatie.

B&E Plaagdierbeheersing rat contact

Neem CONTACT op om af te spreken. MAIL om je vraag te stellen of bel 0113-405667 om gelijk een medewerker te spreken.