Muizen

Muizen bestrijden in en om het huis

De meest bekende muis is die in huis, de huismuis. Natuurlijk zijn er diverse soorten muizen. We kunnen alle muizen bestrijden. Met een ongedierte preventieplan kun je ze ook preventief weren.

Muizenval maar dan een grote versie!

We werken regelmatig met grote muizenvallen, het is een duurzaam vangsysteem. Hiermee worden meerdere muizen gelokt en samen gevangen gehouden. In het bedrijfsleven, de voedingsindustrie en horeca is deze manier vaak voorkomend omdat er overlast is van vele muizen. Onderaan deze pagina zie je foto’s van de B&E mega muizenval. Altijd herkenbaar aan ons logo op de muizenval.

Wering van muizen

Gezien muizen zich door kleine openingen verplaatsen is het belangrijk ter preventie (ventilatie)openingen in buitenmuren te verkleinen tot maximaal 0,5 cm breedte. Dit die je eenvoudig met behulp van muizenroosters of bijenbekjes. Dicht gaten af, vul scheuren en kieren in muren en vloeren en beperk het voedselaanbod.  En door afval goed op te ruimen voorkom je het creëren van schuilplaatsen,  door langdurige opslag te vermijden en in loodsen goederen vrij van de wanden te houden.

Muizen bestrijding

Bestrijding van muizen kan op verschillende manieren. Belangrijk is te beginnen met inspectie om te zien waar sporen zijn en waar de muizen zich schuilhouden. En afhankelijk van de situatie kiezen we de meest geschikte bestrijdingsmethode.

Ontwikkeling van de huismuis en het bestrijden van muizen

Huismuizen hebben een slanke bouw, spitse kop, grote oren, kraalogen en een lange dunne staart. Volwassen exemplaren hebben een lichaamslengte van ± 7-10 cm en een gewicht tussen 15-30 gram. Vrouwtjes van 2-12 maanden zijn geslachtsrijp en hebben zo’n 6-10 worpen. De draagtijd is 3 weken en de nestgrootte is gemiddeld 5-6 jongen. De levensduur van de huismuis is ca. 1 jaar.

huismuis

Leefwijze

Deze muizen zijn uitstekende klimmers en kunnen tot ca. 30 cm hoogte springen. Reuk is het voornaamste zintuig van de huismuis. Ze eten graag zaden, maar eten in principe alles. Gemiddeld eet een huismuis zo’n 3-5 gram per dag. Ze hebben eigenlijk weinig behoefte aan vocht, daardoor kunnen ze zeer droge omstandigheden overleven. Huismuizen leven voornamelijk in gebouwen onder de vloeren, op zolders, achter wanden, boven of in isolatiemateriaal en in of onder opgeslagen materialen. Huismuizen zijn voornamelijk ’s nachts actief. De huismuis komt ook in de vrije natuur voor.

Sporen en schade

De uitwerpselen (zwart, 3-8 mm lang en 1-3 mm dik) worden verspreid aangetroffen, deze worden vrij snel hard. De huismuis laat sleepsporen van de staart achter in stoffige omgeving, “buiksmeer” op veel belopen randen en knaagsel van onder meer isolatiematerialen. Huismuizen kunnen ziektekiemen verspreiden zoals bijvoorbeeld bacteriën, ze bevuilen voedselvoorraden met uitwerpselen en urine. Daarnaast veroorzaken ze knaagschade aan diverse producten en materialen, waaronder ook kabels.

Gemeente muizenbestrijding!

Bel je eigen gemeente, ze hebben een eigen gemeente muizenbestrijding team. Die schakelen een professional in of gaan zelf voor jou aan de slag.

B&E Plaagdierbeheersing muizen contact

Neem CONTACT op om af te spreken. MAIL om je vraag te stellen of bel 0113-405667 om gelijk een medewerker te spreken.