Mieren

Mieren en vliegende mieren bestrijden

Actie ondernemen tegen mieren in huis of in je bedrijf

Mieren bestrijden is aan te raden als ze je bedrijfspand of woning binnenkomen. Vaak weet jezelf niet waarom en hoe ze binnendringen. Een mierenplaag wil je sowieso voorkomen, dus schakel snel wanneer je de kleine sterke miertjes opmerkt. In Nederland brengen de meeste soorten geen ernstig gezondheidsrisico met zich mee. Sommige mieren kunnen daarentegen wel steken of bijten. Faraomieren kunnen bij het zoeken naar voedsel ook ziekten verspreiden.

Het bestrijden van iedere miersoort

Voor grotere, terugkerende of vliegende mierenplagen én voor faraomieren heb je een professionele ongediertebestrijder nodig. Met doe-het-zelfproducten zoals een mierenlokdoos en mierenpoeder bestrijd je kleine mierenproblemen, het is een goede oplossing. Maar is er sprake van een hardnekkig mierenprobleem of een mierenplaag schakel dan gelijk B&E Plaagdierbeheersing in. Onze service is snel en effectief en biedt het hoogste niveau aan veiligheid voor je medewerkers, je gezin en huisdieren. Onze ongediertebestrijders kennen de gewoonten van elke miersoort en beschikken over effectieve producten om mieren preventief aan te pakken. Zelf mieren bestrijden is dus gewoonweg niet aan te raden. Wanneer je bij mierenoverlast een professionele bestrijder inschakelt lost die het probleem effectief op. Onze methode bestrijdt niet alleen de zichtbare mieren, maar ook de koningin en de larven die diep in het mierennest zitten worden bereikt en aangepakt.

mieren

Wie is er binnen? We stellen ze aan je voor

De mier die in Nederland de meeste problemen veroorzaakt is de wegmier. Maar ook faraomieren en roger’s komen in Nederland voor en kunnen overlast geven. Grote aantallen zijn niet alleen vervelend, ze kunnen etenswaren en steriele plaatsen besmetten. Je weet nooit waar de mier nog meer is geweest voordat zij over je aanrecht en voedsel loopt. Alleen al om deze reden is het belangrijk je bedrijf, woning en levensmiddelenvoorraden tegen mieren te beschermen. En wat je echt niet wilt, is dat ze verantwoordelijk zijn voor het verzakken van de tegels van je vloer.

Hoe verplaatsen ze zich?

Mieren verplaatsen zich behoorlijk ver van hun nest, op zoek naar voedsel. Zij volgen de paden die zij eerder hebben gemaakt en komen in grote getale voor rond de bron van voedsel. Hierdoor veroorzaken ze overlast in woningen, en bij bedrijven. Kleine hoopjes aarde of zand met een gaatje erin verraden waar ze hun nest hebben gebouwd. Mierenhopen rondom je pand en voor de ingang zien er niet alleen onhygiënisch uit, je hebt ook een grote kans dat de mieren in huis op zoek gaan naar zoetigheid.

Het mierennest nader bekeken

In het mierennest is er één functionele koningin. Tijdens de stichtingsfase van een nieuwe kolonie komt het voor dat enkele pas bevruchte wijfjes samen de eerste eitjes leggen. Wanneer echter de eerste werksters verschijnen, worden alle koninginnen gedood behalve een.

Periode van bevruchten koninginnen en vliegende mieren:

Eind juli en begin augustus zijn de bruidsvluchten door vliegende mieren. Alleen de sterkste mannetjes houden de koninginnen bij en bevruchten hen boven in de lucht. In de stichtingsfase blijft de koningin de gehele fase in haar nest. Tijdens deze tijd eet ze niet en breekt ze haar vliegspieren af. Na het uitkomen van de eerste mieren wordt er voedsel van buiten gehaald. Hierdoor kan er meer worden gevoerd, en wordt de levensverwachting verlengd.

Waar bevinden mierennesten zich?

De nesten bevinden zich vaak onder tegels of onder boomschors. Soms worden ook zandhopen gemaakt. De mieren leven van de uitscheiding van bladluizen die ze melken. De koningin en larves hebben eiwit nodig om te groeien en eieren te leggen.

Mieren bestrijden?

B&E Plaagdierbeheersing mieren contact

Neem CONTACT op om af te spreken. MAIL om je vraag te stellen of bel 0113-405667 om gelijk een medewerker te spreken.