Voedingsindustrie

Voedselveiligheid en ongediertepreventie

Plaagdieren en ongedierte mogen niet aanwezig zijn op plaatsen waar eet- en drinkwaren worden bereid, behandeld of bewaard. Ze vormen in de voedingsindustrie en allround foodsector een grote bedreiging. De voedselveiligheid houdt strenge voedselveiligheid haccp regels als richtlijn aan om op deze manier overzicht te houden op de vele horecabedrijven. Ongedierte zorgt namelijk voor besmetting, bederf en/of aantasting van processen of geproduceerde voedingsmiddelen. Plaagdierbestrijding en -preventie mogen daarom zeker niet ontbreken in een voedingsmiddelen kwaliteitssysteem. Wij ontzorgen je met een plaagdier preventieplan op maat. Zodat je bedrijf voldoet aan de regels van de kwaliteit systemen zoals HACCP, BRC, IFS, GMP+, ISO enz. Wij werken met innovatieve middelen en zoveel mogelijk zonder gif. Ons standpunt is dat voorkomen beter is dan bestrijden. Zowel qua hygiëne en qua kosten.

Preventieplan voedselveiligheid

Een voedselveiligheid haccp preventieplan van B&E Plaagdierbeheersing is maatwerk. Omdat elke situatie en elk ongedierte anders is, maken wij elk preventieplan op maat. We plaatsen inspectiepunten om eventuele aanwezigheid van plaagdieren snel te signaleren. Voor knaagdieren zoals muizen en ratten zijn dat lokdozen met lokaas of klemmen. Voor kruipende insecten lijmvallen met feromoon wat specifieke insecten aantrekt. Elektrische insectenlampen voor het signaleren van vliegende insecten. Met onze kennis weten we wat de risico’s zijn en wat we daar aan kunnen doen. We gebruiken de meest innovatieve middelen.

Met een preventie plan volgens IPM doen we er alles aan om problemen te voorkomen.

Een preventieplan volgens IPM voldoe je aan de eisen voor de diverse hygiënecodes waarvan de meest bekende HACCP is. Maar ook voor voedselveiligheid systemen zoals BRC, IFS, AIB, GMP+ en andere.

Digitaal logboek voedselveiligheid & haccp

Als we een preventieplan uitzetten zorgen we dat er een overzichtelijke lijst is van alle inspectiepunten. Welke eventueel op een plattegrond geplaatst worden. Zodat er een duidelijk overzicht is voor klanten en controlerende instanties. Van alle bezoeken wordt een verslag gemaakt.

Voedselveiligheid, hygiëne en inspectie

Bij een ongedierte risico inspectie inspecteren we een bedrijf op alle punten die belangrijk zijn voor het voorkomen en bestrijden van plaagdieren. Van zo’n inspectie maken we een rapport zodat er een duidelijk overzicht is voor controlerende instanties voor o.a. BRC, IFS, GMP+, AIB enz.

Integrated Pest Management | IPM

Wij werken volgens IPM:

  • Ongedierte preventieplan met digitaal logboek, zodat u een duidelijk overzicht heeft voor klanten en controlerende instanties.
  • Rapportages ten behoeve van kwaliteitssystemen zoals BRC, IFS, Euro Gap, AIB, GMP+.
  • Preventieve weringsmaatregelen om binnenkomen en schuilen van ongedierte te voorkomen.
  • Hygiëne inspecties en rapportages.
  • Advies in en aanbrengen van wering maatregelen.

Kortom, B&E Plaagdierbeheersing biedt de oplossing voor elk plaagdier probleem. Ook is het mogelijk om via B&E Reiniging gelijk een grondige reiniging uit te voeren van je horeca locatie.

ongediertebestrijder

Neem  CONTACT op om af te spreken. MAIL om je vraag te stellen of bel 0113-405667 om gelijk een medewerker te spreken.

B&E voor elk beestje einde feestje!