Gemeentes

Ongedierte bestrijden in je gemeente

De gemeente is verplicht op te treden wanneer de volksgezondheid in gevaar komt. Ratten zijn o.a. een gevaar voor de volksgezondheid. Wij ontzorgen gemeentes door de rattenbestrijding te regelen en uit te voeren volgens de wettelijke regels die de overheid hiervoor stelt. Ook kunnen wij de gemeente ontzorgen met het bestrijden van wespen, mollen en andere ongewenste plaagdieren. Vogeloverlast is ook een vaak voorkomende vorm van ongediertebestrijding via de gemeente of algemene overheidsinstantie.

Met een preventie plan volgens IPM ben je voorbereid als gemeente

Een preventieplan van B&E Plaagdierbeheersing is maatwerk. Omdat elke situatie en elk ongedierte anders is, maken wij elk preventieplan op maat. We plaatsen inspectiepunten om eventuele aanwezigheid van plaagdieren snel te signaleren. Voor knaagdieren zoals muizen en ratten zijn dat lokdozen met lokaas of klemmen. Voor kruipende insecten lijmvallen met feromoon wat specifieke insecten aantrekt. Ook komt het vaak voor dat een wespennest verwijderen een gemeente verantwoordelijkheid is.  Door onze brede kennis uit de praktijk kennen we de risico’s en weten we wat we daar aan kunnen doen. We gebruiken de meest innovatieve middelen.

Gemeente en overheid ongediertepreventieplan

Met een ongediertepreventie plan weet je van te voren welke aanpak er nodig is om ongedierte preventief te weren. Binnen een gemeente of overheidsinstantie heeft een onprofessionele aanpak van ongedierte vaak grote en nadelige gevolgen. Zoals gemeentelijk vastgoed of openbare gebruiksruimtes die beschadigd raken waardoor schade en kosten hoog oplopen. Een preventief plan van aanpak geeft duidelijkheid vooraf. Samen met de gemeente stellen we een plaagdier preventieplan op en voeren we dit ook preventief uit.

Digitaal logboek gemeenten

Als we een preventieplan uitzetten zorgen we dat er een overzichtelijke lijst is van alle inspectiepunten. Welke eventueel op een plattegrond geplaatst worden. Zodat er een duidelijk overzicht is voor klanten en controlerende instanties. Van alle bezoeken wordt een verslag gemaakt.

Gemeentes, hygiëne en inspectie

Bij een ongedierte risico inspectie inspecteren we een openbare plek binnen de gemeente op alle punten die belangrijk zijn voor het voorkomen en bestrijden van plaagdieren. Van zo’n inspectie maken we een rapport zodat er een duidelijk overzicht is voor controlerende instanties zoals o.a. BRC, IFS, GMP+, AIB enz.
Met een preventieplan volgens IPM voldoe je aan de eisen voor de diverse hygiënecodes waarvan de meest bekende HACCP is.

Ongedierte bestrijden in jouw gemeente

Kijk hier voor meer informatie over hoe we te werk gaan bij diverse plaagdiersoorten:

Integrated Pest Management | IPM

Wij werken volgens IPM:

  • Ongedierte preventieplan met digitaal logboek, zodat u een duidelijk overzicht heeft voor klanten en controlerende instanties.
  • Rapportages ten behoeve van kwaliteitssystemen zoals BRC, IFS, Euro Gap, AIB, GMP+.
  • Preventieve weringsmaatregelen om binnenkomen en schuilen van ongedierte te voorkomen.
  • Hygiëne inspecties en rapportages.
  • Advies in en aanbrengen van wering maatregelen.

Kortom, B&E Plaagdierbeheersing biedt de oplossing voor elk plaagdier probleem. Ook is het mogelijk om via B&E Reiniging gelijk een grondige reiniging uit te voeren van je locatie binnen de gemeente waar je woont.

ongediertebestrijder

Neem  CONTACT op om af te spreken. MAIL om je vraag te stellen of bel 0113-405667 om gelijk een medewerker te spreken.

B&E voor elk beestje einde feestje!