Home
Ongediertebestrijding

Houtworm en boktor bestrijden

Last van houtworm of boktor?

De larven van de houtwormkever en de boktorkever zijn gek op hout.
Traag maar gestaag boren ze zich een weg door elk stuk hout dat ze tegenkomen. Dat kan een meubelstuk zijn, maar ook een houten balk van een dragende constructie. Deze houtaantasters kunnen een regelrecht gevaar vormen op instorting.
Treft u zowel boorgaatjes als boormeel aan bij houten delen in uw huis of bedrijfspand of hoort u zelfs een knagend of kloppend geluid? Dan heeft u vrijwel zeker met de larven van de houtworm of boktor te maken. Zaak om snel te handelen en contact op te nemen met een professional.

Bestrijding houtaantasters

Boktorren en houtwormen zijn er in vele soorten
Onze deskundigen zien aan de boorgaatjes en het boormeel om welke soort het gaat en welke bestrijdingsmethode gebruikt dient te worden. De meest bekende houtaantaster is de gewone houtworm.

  • Bij gewone houtworm wordt het hout ingespoten met een bestrijdingsmiddel. Dit wordt onder lage druk op het hout gespoten. Het middel dringt diep door in het hout en bestrijdt de larven. Ook lange tijd daarna werkt het product preventief tegen eventuele nieuwe larven. Het hout moet wel vrij zijn van verf- en waslagen, omdat anders het middel niet in het hout dringt.
  • Verneveling van het bestrijdingsmiddel kan ook een methode zijn om overlast aan te pakken.

De bestrijding van zowel boktorlarven als houtwormen is een traject. Wij spreken dit traject tijdens de inspectie uitgebreid met u door en maken een prijsindicatie en een vervolgafspraak. Tijdens de behandeling kunt u de ruimte tijdelijk niet betreden. Ook dit wordt duidelijk met u besproken.

Boktor en houtworm voorkomen

Koopt u een nieuw huis of bedrijfspand?
Laat dan altijd een controle uitvoeren. In bepaalde soorten hout komen de botorkever en de houtwormkever minder vaak voor. Naaldhout is de favoriet. Heeft u geen invloed meer op de houtkeuze? Zorg dan dat onbehandeld hout ingesmeerd wordt met een laagje beits en houd de temperatuur in huis onder de 25 graden. B&E Ongedierte geeft naast het bestrijdingstraject ook advies om overlast in de toekomst te voorkomen.

Preventieplan

B&E Ongedierte biedt de oplossing voor uw houtworm en boktor problemen

Heeft u overlast door boktorlarven of houtwormen?
Neem dan gerust contact met ons op; 0113-405667 of mail.

B&e Bedrijven

B&E reinigt, onderhoudt en bestrijdt!

De B&E Bedrijven reinigen, bouwen, onderhouden en bestrijden. Dit met professionele teams, goed gereedschap en dito materialen en middelen.
Contact opnemen
             
Ontwerp en realisatie:
Wigman van Dijk
crossmenu