Home
Ongediertebestrijding

Eikenprocessierups bestrijden

Last van eikenprocessierupsen?

De processierups veroorzaakt twee soorten overlast:
• irritatie aan luchtwegen, ogen en huid
• schade aan eikenbomen, ziekte bij huisdieren en vee zoals koeien en paarden

Een rupsenplaag kan een negatieve invloed hebben op uw camping, vakantiepark, festival of terras. Een omgeving met veel processierupsen, kan zelfs volledig ontoegankelijk worden voor het publiek door de enorme hoeveelheden brandharen in de lucht.
Bel bij overlast zo snel mogelijk een professional en voorkom dat de plaag schade veroorzaakt.

Bestrijding eikenprocessierupsen

De processierups of eikenprocessierups zien we elk jaar weer her en der opduiken
Ze leven vooral in een omgeving waar eikenbomen groeien, zoals bossen, tuinen en lanen. De zomereik is in Nederland hun favoriete leefgebied.
De klachten bij mensen worden veroorzaakt door de brandharen van de rupsen. De haren verschijnen van half mei tot eind juni op de rupsen. De haren blijven na vertrek van de rupsen aanwezig of worden bij harde wind meegeblazen en kunnen bij aanraking nog overlast veroorzaken. Ons doel? De rups bestrijden voordat ze schade kunnen veroorzaken.

Bestrijdingsmethode processierups

Door vroegtijdig ingrijpen kan de overlast soms goed worden beperkt
De jonge rupsen hebben nog geen brandharen en kunnen zonder persoonlijke beschermingsmiddelen geruimd worden. Dit doen wij op een voor het milieu verantwoorden wijze. Wij zuigen de nesten en de rupsen op met een speciaal hiervoor ontwikkelde machine. Hiermee bewerken wij de toppen van eikenbomen waar eitjes of de nesten van de rups zijn aangetroffen. Ook wanneer de rupsen wel brandharen hebben en in colonnes bewegen, zuigen wij deze met onze speciale apparatuur en in beschermende kleding op. Alle nesten en rupsen worden na het opzuigen vernietigd.

  • Effectieve ruiming
  • Snel resultaat
  • Innovatieve apparatuur

Eikenprocessierupsen voorkomen

Een onderdeel van het voorkomen van toekomstige overlast van processierupsen, is het monitoren van de aanwezigheid van de rupsen
B&E Ongedierte kan u hierbij helpen. Zo brengen wij in kaart waar de overlast het grootst zal zijn. Ook worden er vlindervallen geplaatst om de mogelijke overlast voor het volgend jaar te kunnen voorspellen.

Preventieplan

B&E Ongedierte biedt de oplossing voor uw processierupsenprobleem

Heeft u overlast door eikenprocessierupsen?
Neem dan gerust contact met ons op; 0113-405667 of mail.

B&e Bedrijven

B&E reinigt, onderhoudt en bestrijdt!

De B&E Bedrijven reinigen, bouwen, onderhouden en bestrijden. Dit met professionele teams, goed gereedschap en dito materialen en middelen.
Contact opnemen
             
Ontwerp en realisatie:
Wigman van Dijk
crossmenu