Voedingsindustrie

Plaagdieren / ongedierte mogen niet aanwezig zijn op plaatsen waar u eet- en drinkwaren bereidt, behandelt of bewaart.

Plaagdieren / Ongedierte vormt in de foodsector een grote bedreiging. Het zorgt voor besmetting, bederf en/of aantasting van processen of geproduceerde voedingsmiddelen. Plaagdierbestrijding en -preventie mogen daarom zeker niet ontbreken in een kwaliteitssysteem. Wij kunnen u ontzorgen met een plaagdier preventieplan op maat. Zodat u voldoet aan de regels van de kwaliteit systemen zoals HACCP, BRC, IFS, GMP+, ISO enz

Wij werken met innovatieve middelen en zoveel mogelijk zonder gif.
Voorkomen is beter dan bestrijden.

Belangrijk voor Voedingsindustrie:

Preventieplan
Een preventieplan van B&E is maatwerk. Omdat elke situatie en elk ongedierte anders is, maken wij elk preventieplan op maat. We plaatsen inspectiepunten om eventuele aanwezigheid van plaagdieren snel te signaleren. Voor knaagdieren zoals muizen en ratten zijn dat lokdozen met lokaas of klemmen. Voor kruipende insecten lijmvallen met feromoon wat specifieke insecten aantrekt.
Elektrische insectenlampen voor het signaleren van vliegende insecten.
Met onze kennis weten we wat de risico’s zijn en wat we daar aan kunnen doen. We gebruiken de meest innovatieve middelen.

Met een preventie plan volgens IPM doen we er alles aan om problemen te voorkomen.
Een preventieplan van B&E voldoet aan de eisen voor de diverse hygiënecodes HACCP en voedselveiligheid systemen zoals BRC, IFS, AIB, GMP+ enz.

Digitaal logboek
Als we een preventieplan uitzetten zorgen we dat er een overzichtelijke lijst is van alle inspectiepunten. Welke eventueel op een plattegrond geplaatst worden. Zodat er een duidelijk overzicht is voor klanten en controlerende instanties. Van alle bezoeken wordt een verslag gemaakt

Vliegenbestrijding
Vliegen zijn afval verwerkers. Er zijn vele soorten vliegen, die vaak op een specifiek soort afval afkomen. Het risico is dat diverse vliegen vele soorten ziektes kunnen overbrengen.
Van huisvliegen is bekend dat ze zeker honderd ziekten kunnen overdragen op mensen, dieren en planten. Voorbeelden bij mensen zijn cholera, tyfus, tuberculose en lepra. De vliegen leven op rottend organisch materiaal, uitwerpselen of karkassen en leggen daar ook hun eitjes in. Ze kunnen daar allerlei bacteriën oppikken.

Elektrische vliegenlampen zijn een veel gebruikt middel om vliegende insecten te bestrijden.
Wij adviseren u graag wat in uw situatie de beste oplossing is.

Voor een blijvende goede werking is onderhoud belangrijk. Wij doen ook onderhoud aan elektrische vliegenlampen.

Hygiëne inspectie
Bij een ongedierte risico inspectie inspecteren we een bedrijf op alle punten die belangrijk zijn voor het voorkomen en bestrijden van plaagdieren. Van zo’n inspectie maken we een rapport zodat er een duidelijk overzicht is voor controlerende instanties voor o.a. BRC, IFS, GMP+, AIB enz.

Bel ons voor afspraak 0113-405667 of mail.