Gezondheidszorg

In zorginstellingen kunnen plaagdieren / ongedierte ernstige schade aanrichten en de gezondheid en welzijn van de patiënten in gevaar brengen. Daarom is ongediertepreventie en hygiëne van groot belang.
Met een plaagdier preventieplan waarvan we alle gegevens in een digitaal logboek bijhouden zodat er een goed overzicht is voor controlerende instanties. Met een risico inventarisatie brengen wij de risico’s in beeld en maken een plan om er alles aan te doen om overlast te voorkomen.

Belangrijk voor gezondheidszorg:

Preventieplan
Een preventieplan van B&E is maatwerk. Omdat elke situatie en elk ongedierte anders is, maken wij elk preventieplan op maat. We plaatsen inspectiepunten om eventuele aanwezigheid van plaagdieren snel te signaleren. Voor knaagdieren zoals muizen en ratten zijn dat lokdozen met lokaas of klemmen. Voor kruipende insecten lijmvallen met feromoon wat specifieke insecten aantrekt.
Elektrische insectenlampen voor het signaleren van vliegende insecten.
Met onze kennis weten we wat de risico’s zijn en wat we daar aan kunnen doen. We gebruiken de meest innovatieve middelen.

Met een preventie plan volgens IPM doen we er alles aan om problemen te voorkomen.
Een preventieplan van B&E voldoet aan de eisen voor de diverse hygiënecodes HACCP en voedselveiligheid systemen zoals BRC, IFS, AIB, GMP+ enz.

Digitaal logboek
Als we een preventieplan uitzetten zorgen we dat er een overzichtelijke lijst is van alle inspectiepunten. Welke eventueel op een plattegrond geplaatst worden. Zodat er een duidelijk overzicht is voor klanten en controlerende instanties. Van alle bezoeken wordt een verslag gemaakt

Vliegenbestrijding
Vliegen zijn afval verwerkers. Er zijn vele soorten vliegen, die vaak op een specifiek soort afval afkomen. Het risico is dat diverse vliegen vele soorten ziektes kunnen overbrengen.
Van huisvliegen is bekend dat ze zeker honderd ziekten kunnen overdragen op mensen, dieren en planten. Voorbeelden bij mensen zijn cholera, tyfus, tuberculose en lepra. De vliegen leven op rottend organisch materiaal, uitwerpselen of karkassen en leggen daar ook hun eitjes in. Ze kunnen daar allerlei bacteriën oppikken.

Electrische vliegenlampen zijn een veel gebruikt middel om vliegende insecten te bestrijden.
Wij adviseren u graag wat in uw situatie de beste oplossing is.

Voor een blijvende goede werking is onderhoud belangrijk. Wij doen ook onderhoud aan elektrische vliegenlampen.

Hygiëne inspectie
Bij een ongedierte risico inspectie inspecteren we een bedrijf op alle punten die belangrijk zijn voor het voorkomen en bestrijden van plaagdieren. Van zo’n inspectie maken we een rapport zodat er een duidelijk overzicht is voor controlerende instanties voor o.a. BRC, IFS, GMP+, AIB enz.

Bel ons voor een afspraak 0113-405667 of mail.